Składniki:
60 dag fasoli piękny jaś
2 cebule
3 pomidory
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka sosu paprykowego Aci Biber
1 łyżka majeranku
1 łyżka mąki ryżowej
sól
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć dzień wcześniej w dużej ilości wody mineralnej i zostawić na noc.
Zlać wodę, zalać nową tak aby przykryło fasolę, posolić i gotować 10-15 min licząc od momentu wrzenia.
Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju kokosowym na złoty kolor.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę i pokroić w dużą kostkę.
Cebulę i pomidory włożyć do garnka z fasolą.
Wycisnąć czosnek, dodać sos paprykowy, majeranek, ewentualnie sól do smaku.
Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 10 min pod przykryciem na niewielkiej mocy (ogniu).
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz