czwartek, 12 listopada 2015

Piękny Jaś w pomidorach


Składniki:
60 dag fasoli piękny jaś
2 cebule
3 pomidory
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka sosu paprykowego Aci Biber
1 łyżka majeranku
1 łyżka mąki ryżowej
sól

Przygotowanie:
Fasolę namoczyć dzień wcześniej w dużej ilości wody mineralnej i zostawić na noc.
Zlać wodę, zalać nową tak aby przykryło fasolę, posolić  i gotować 10-15 min licząc od momentu wrzenia.


Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju kokosowym na złoty kolor.


Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę i pokroić w dużą kostkę.
 

Cebulę i pomidory włożyć do garnka z fasolą.
Wycisnąć czosnek, dodać sos paprykowy, majeranek, ewentualnie sól do smaku.



 
 
Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 10 min pod przykryciem na niewielkiej mocy (ogniu).
 
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz