wtorek, 3 listopada 2015
Ciastka z sezamem i migdałami
Składniki:
100g masła
1 1/2 szklanki mąki
1/2 tureckiej szklanki oleju (1/4 normalnej)
2 1/2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 tureckiej szklanki sezamu niełuskanego
1/2 tureckiej szklanki migdałów w płatkach
Przygotowanie:
Sezam uprażyć na patelni. Odstawić do wystygnięcia.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy miękkie masło, olej, cukier puder i proszek do pieczenia.
Zagniatamy ciasto - ma być miękkie jak płatek ucha :)
Dodajemy sezam i migdały.
Formujemy kulki wielkości małej mandarynki i rozpłaszczamy.
Pieczemy 15min w temp. 170stC
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz