wtorek, 12 stycznia 2016
Dorsz w peperonacie
Składniki:
1-1 1/2 kg filetów z dorsza
pasta z trawy cytrynowej / cytryna
sól, pieprz
peperonata przepis peperonata
na panierkę:
mąka
2- 3 jajka
bułka tarta
olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Dorsza myję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na kawałki.
Smaruję z obu stron pastą z trawy cytrynowej lub polewam sokiem wyciśniętym z cytryny.
Posypuję solą i pieprzem.
Odstawiam na min. 30 minut.
Obtaczam w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażę na oleju kokosowym z obu stron pod przykryciem.
Podaję z peperonatą.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz