Składniki (na 4 placki):
1 jajko
4 łyżeczki cukru trzcinowego nierafinowanego
1 łyżeczka ciemnego kakao
1 czubata łyżka mąki z amarantusa
1 czubata łyżka mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3-4 łyżki mleka krowiego lub roślinnego
1 szklanka malin lub wiśni bez pestek - zimą mrożone
olej kokosowy do smażenia (nierafinowany)
Przygotowanie:
Maliny (wiśnie) rozmrażam.
W miseczce ubijam mikserem jajko z cukrem do uzyskania konsystencji śmietanki.
Dodaję kakao, proszek do pieczenia, obie mąki i mleko. Mieszam mikserem.
Dodaję maliny i mieszam łyżką.
Smażę na oleju kokosowym z obu stron pod przykryciem.
Podaję z odrobiną trzcinowego cukru pudru żeby ładnie wyglądały.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz