piątek, 7 sierpnia 2015

Placki z cukinii z serem szopskim



Składniki (na 9 placków):
1 duża cukinia ok.500-600g
2 jajka wiejskie lub z wolnego wybiegu
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
200g bułgarskiego sera szopskiego krowiego lub owczego
1 łyżka siemienia lnianego
pieprz do smaku
olej kokosowy do smażenia


Przygotowanie:
W misce roztrzepać jajka, dodać mąkę a następnie płatki owsiane.
Dodać startą na tarce o grubych oczkach cukinię razem ze skórą, siemię lniane, pokruszony ser bez solanki i świeżo zmielony pieprz.


Dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym  na złoty kolor.


Idealne na śniadanie lub lekką kolację.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz