Składniki:
2 steki z tuńczyka
1 duża cebula
4-10 pieczarek
1/2 kg zielonej fasolki mamut lub szparagowej
1 czerwona papryka
1-2 papryczki chili
makaron ryżowy lub pszenny
olej kokosowy do smażenia
sól
Przygotowanie:
Tuńczyka moczę w wodzie z dwoma łyżkami octu lub w wodzie o pH 2,5 przez 15-30 minut.
Cebulę szatkuję, podsmażam na oleju kokosowym.
Dodaję pokrojone pieczarki.
Na małej, suchej patelni opiekam papryczkę chili.
Do pieczarek wrzucam pokrojonego w kostkę tuńczyka.
Dodaję pokrojoną fasolkę, paprykę i papryczkę chili. Solę do smaku.
Zdejmuję z ognia. Mieszam z przygotowanym wcześniej wg przepisu makaronem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz