Składniki:
200g orzechów włoskich
1 1/2 szklanki suszonych daktyli
3/4 szklanki pestek słonecznika
1 szklanka płatków owsianych
2 łyżki kakao
2 łyżki nasion chia
3 łyżki siemienia lnianego
3/4 szklanki wody + do zalania daktyli
Przygotowanie:
Daktyle zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 5 minut.
W młynku do kawy mielę siemię lniane.
Do malaksera wrzucam orzechy, pestki słonecznika, płatki owsiane, kakao, nasiona chia, siemię lniane, namoczone daktyle razem z wodą i dolewam 3/4 szklanki wody. Wszystko razem miksuję mieszając od czasu do czasu bo masa jest dosyć gęsta.
Przekładam do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia.
Górę przykrywam papierem do pieczenia, następnie wyrównuję ugniatając masę dłonią.
Po przestygnięciu chłodzę w lodówce przez min kilka godzin. Najpyszniejsze są po 2-3 dniach :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz