poniedziałek, 2 kwietnia 2018
Galaretka z melisą i malinami
Składniki:
600ml soku jabłkowego tłoczonego
1łyżeczka agaru w proszku
4-5 łyżek jagód goi
garść malin
15-20 listków świeżej melisy
Przygotowanie;
Sok mieszam z agarem. Dodaję jagody goi.
Całość doprowadzam do wrzenia. Zmniejszam ogień i gotuję 3 minuty.
Umyte i osuszone maliny i listki melisy układam w szklanych pojemniczkach.
Gorącą galaretkę przelewam do naczynek.
Odstawiam do schłodzenia. Po ok. 30 minutach galaretka powinna zastygnąć.
W wersji z borówkami zamiast malin i dodatkowo z suszoną miechunką też jest bardzo pyszna :)
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz