Składniki:
3 szklanki pestek z dyni
5 cebul
5 szklanek bulionu warzywnego lub wody
1 szklanka kaszki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
śliwki suszone bez pestek
olej kokosowy do smażenia
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cebule obieram, kroję w grube plastry, podsmażam na oleju kokosowym na złoty kolor
Do blendera kielichowego wrzucam pestki z dyni, podsmażoną cebulę, bulion warzywny lub wodę.
Miksuję na gładką masę
Dokładnie mieszam po czym połowę masy przelewam do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki.
Pośrodku układam ciasno śliwki.
Zalewam resztą masy.
Wyrównuję i piekę 90 minut w 190stC - dwie grzałki
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz