Składniki (na 4 placki):
2 jajka
3 łyżki cukru trzcinowego
2 czubate łyżki mąki z amarantusa
2 czubate łyżki mąki arachidowej
2 czubate łyżki mąki pszennej razowej
1 czubata łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 duży banan
olej kokosowy nierafinowany do smażenia
Przygotowanie:
W misce ubić jajka z cukrem mikserem na najwyższych obrotach.
Cały czas ubijając powoli dodawać mąkę z amarantusa, arachidową i pszenną, cynamon i proszek do pieczenia.
Banana pokroić na cienkie plasterki.
Dodać do ciasta i wymieszać łyżką.
Smażyć na oleju kokosowym pod przykryciem (nie za długo ale tak aby się ścięły)
Bardzo smaczne i wyjątkowo pulchne, idealne na śniadanie
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz