Bułki:
• 2 dojrzałe awokado
• 2 jajka
• 1 czubata łyżka chlebowej mieszanki bezglutenowej lub innej mąki
• garść tartej mozzarelli
• sól
• pieprz
• sezam do posypania
Nadzienie:
• humus
• serek mascarpone
• pomidor
• sałata lub rukola
• sadzone jajko
Przygotowanie:
• do miski wbijam jajka, roztrzepuję widelcem
• dodaję ugniecione widelcem awokado
• wsypuję mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam
• dodaję ser mozarella. Mieszam i kształtuję równe cztery placki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
• posypuję sezamem
• piekę 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200st C - dwie grzałki
• jak trochę ostygną smaruję jeden placek humusem, drugi serkiem, układam pokrojone w plastry pomidory, sałatę i sadzone jajko. Składam i zajadam
Smacznego 😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz