Składniki:
• 2 łyżki siemienia lnianego
• 3/4 szklanki wody
• 1 szklanka mąki - użyłam mieszanki bezglutenowej
• 1/2 szklanki mąki arachidowej
• 1/2 szklanki mąki kokosowej
• 1 szklanka cukru trzcinowego
• 1 opakowanie cukru waniliowego
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 1 łyżeczka mielonego cynamonu
• 2 czubate łyżki kakao
• 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego
• 2 banany
• < > 1/2 szklanki mleka sojowego waniliowego
• garść suszonych jagód goi
• garść liofilizowanej żurawiny
Przygotowanie:
• Siemię lniane mielę w młynku do kawy, zalewam wrzącą wodą i odstawiam
• Wszystkie sypkie składniki mieszam w misce
• Dodaję olej kokosowy, siemię , rozgniecione widelcem banany i mleko sojowe (tyle aby łatwo się wymieszało ale nie było zbyt płynne)
• Dosypuję jagody goi i żurawinę
• Przekładam do formy (ok 20 cm)
• Piekę w temperaturze 175 stopni C - dwie grzałki 45 minut
Smacznego 😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz