piątek, 4 września 2015
Kruche ciastka owsiane z czekoladą
Składniki (na 9 dużych ciasteczek):
1 szklanka płatków owsianych
1/3 szklanki mąki ryżowej
1/3 szklanki mąki gryczanej
1/3 szklanki wiórków kokosowych
130 g masła klarowanego
2 żółtka
3 łyżki miodu
50 g pokruszonej na małe kawałki (5x5mm) czekolady gorzkiej
Przygotowanie:
W niewielkim rondelku rozpuszczam masło.
Żółtka z miodem ubijam mikserem.
Cały czas ubijając dodaję do nich mąkę ryżową, rozpuszczone masło i mąkę gryczaną.
Do przygotowanej masy wsypuję płatki owsiane i wiórki kokosowe - mieszam łyżką.
Na koniec dodaję pokruszoną czekoladę.
Z ciasta formuję ciasteczka i układam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę 15-17 min. w piekarniku nagrzanym na 180stC - dwie grzałki
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz