SKŁADNIKI:
1/3 szklanki dość gęstej aquafaby (zalewy z ciecierzycy w słoiku lub puszce, wody z gotowania suchej ciecierzycy),
2 czubate łyżki cukru pudru,
1 czubata łyżka kakao.
PRZYGOTOWANIE:
Jeśli wykorzystuję aquafabę z puszki lub słoika i jest bardzo płynna odparowuję ją gotując bez przykrycia.
Aquafabę chłodzę w lodówce. Przed ubijaniem powinna być dobrze schłodzona.
Ubijam mikserem tak jak białka jajek (w wysokim pojemniku na najwyższych obrotach miksera).
Wsypuję cukier puder i mieszam mikserem.
Dodaję partiami niewielkie ilości kakao i za każdym razem mieszam mikserem.
Przelewam do małych szklanych naczyń a następnie chłodzę w zamrażalniku przez pół godziny.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz