wtorek, 12 listopada 2019

Deser kakaowy z aquafaby


SKŁADNIKI:
1/3 szklanki dość gęstej  aquafaby (zalewy z ciecierzycy w słoiku lub puszce, wody z gotowania suchej ciecierzycy),
2 czubate łyżki cukru pudru,
1 czubata łyżka kakao.

PRZYGOTOWANIE:
Jeśli wykorzystuję aquafabę z puszki lub słoika i jest bardzo płynna odparowuję ją gotując bez przykrycia.
Aquafabę chłodzę w lodówce. Przed ubijaniem powinna być dobrze schłodzona.
Ubijam mikserem tak jak białka jajek (w wysokim pojemniku na najwyższych obrotach miksera).


Wsypuję cukier puder i mieszam mikserem.
Dodaję partiami niewielkie ilości kakao i za każdym razem mieszam mikserem.
Przelewam do małych szklanych naczyń a następnie chłodzę w zamrażalniku przez pół godziny.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz